Verhalen

Ter inspiratie deel ik regelmatig mijn eigen ervaringen of overdenkingen. Gebaseerd op verhalen van de mensen die ik in mijn praktijk of lessen ontmoet, de actualiteit of ontwikkelingen in het vakgebied van coaching en yoga.  

Dry January 

- 30 januari 2022 -

Dry January zit er al weer bijna op. RTL5 wijdde er vorige week het programma ‘Slokje te veel’ aan. Ik heb het met open mond zitten kijken. Ik zag hoe groot en geaccepteerd de rol van alcohol (nog) is in ons dagelijks leven en anderzijds omdat ik in één klap besefte hoe weinig ik er zelf nog mee bezig ben. Maar dat is niet bepaald vanzelf gegaan. In dit artikel lees je meer over mijn ervaringen met stoppen met drinken. The Voice

- 19 januari 2022 -  

De misstanden bij the Voice: ze maakten heel wat los. Bij mezelf en ongetwijfeld bij velen anderen om ons heen. Maar wat ontzettend goed dat het op deze manier naar buiten komt. Een collectieve stap voorwaarts. Wat me wel opvalt in de gesprekken over dit onderwerp is het gemak waarmee wordt gezegd: ‘doe aangifte’. Alsof dat zo eenvoudig is! In dit artikel lees je meer over aangifte doen. 

Meeveren in tijden van lockdown

 - 5 januari 2022 - 

Als je vaak voor een groep staat, word je je soms bewust van een soort gemeenschappelijk gevoel dat moment heerst. Zo merkte ik in de periode naar de lock down toe een algeheel gevoel van onrust op. En ook een berusting na een aantal dagen. Hoe komt het dat we zo heftig reageren op verandering? En hoe zorg je dat je op een constructieve manier kan meeveren?